Gentle flow yoga

Wat is Gentle flow yoga?

Gentle flow yoga (Hatha yoga stijl) is een complete yogastijl, omdat het zich richt op de fysieke, emotionele en mentale aspecten van ons bestaan.

Ideaal voor: mensen die op zoek zijn naar een klassieke yogastijl met ruimte voor beweging, ademhaling en meditatie.

De yogahoudingen volgen een zachte flow en houd je vervolgens langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam, waardoor je tijdens de meditatie ook langer en comfortabeler kunt zitten. Je bent je met deze yogastijl dus ultiem aan het voorbereiden op je meditatie.

Hatha yoga is meer dan alleen bewegen en de yogahoudingen goed uitvoeren. Want juist de verbinding tussen lichaam en geest is heel belangrijk binnen deze stijl. 

Voordelen

Door Hatha yoga te beoefenen ben je jezelf aan het trainen om lichaam en geest samen te brengen. Innerlijke rust, met jezelf en je omgeving. Je wordt hiermee een krachtig en stabiel persoon. Iemand die niet snel uit balans is en altijd het doel voor ogen houdt.

Dit is natuurlijk een prachtig doel en iets wat we allemaal zouden moeten willen nastreven. Tegenwoordig staat Hatha yoga vooral bekend als yogastijl met als voordelen:

  • Ontwikkelen flexibiliteit en kracht

Beiden zijn nodig om tot een optimale balans te komen. Het volgen van hatha yoga zal uiteindelijk leiden tot een sterk en krachtig lichaam.

  • Optimaliseren ademhaling

Een betere ademhaling, betekent in de Yoga meer controle over lichaam en geest.

  • Meer energie

Het verbeteren van de bloedcirculatie, het tegengaan van stress en nog vele andere elementen die een positief effect hebben op de beschikbaarheid van energie.

  • Minder automatische piloot

In eerste instantie doordat je heel bewust bezig bent met je lichaam en geest. Je beweegt niet zomaar. Tijdens de oefeningen probeer je body, mind en spirit met elkaar te verbinden. Dat betekent meer aandacht, meer mindfulness, meer voelen en ervaren, meer verbinding, meer genieten.

  • Betere focus

Omdat je minder tijd spendeert in de automatische piloot stand, komt er vanzelfsprekend meer ruimte voor de kwalitatief hoogwaardige functies zoals focus.

  • Rust in je hoofd en ontstressen

Door af en toe de tijd nemen om stil te zijn, ontstaat er in ons overbelaste en drukke brein weer meer ruimte voor creativiteit en intuïtie.

 

Waar en wanneer?

wanneer: iedere woensdag 20.30u - 21.30u

waar: sporthal Wellen

(vanaf 14 september 2020)