Door Valerie op za, 06/08/2022 - 16:05
Tekst: 

“Help! Ik kom er gewoon niet aan toe om te sporten”. Klinkt je dat bekend in de oren? Wees gerust, dat geldt zeker niet alleen voor jou. Veel vrouwen vinden het moeilijk om (terug) te starten met sporten. En omdat wij met Kootsjing zoveel mogelijk vrouwen willen motiveren om (opnieuw) te beginnen sporten, geven we graag enkele tips over hoe je dat uitstelgedrag kunt stoppen.

  • Maak van jezelf en je gezondheid prioriteit.

Sporten doe je voor jezelf. Je wilt je goed voelen, meer energie krijgen, aan je gezondheid werken.. Maar als je jezelf niet als een prioriteit ziet, dan zal sporten zeker niet op nummer 1 in je to do-lijstje verschijnen. 

Maak dus minstens 2 keer per week tijd voor jezelf. Zet jezelf op nummer 1! En gebruik die tijd om te sporten en om aan je gezondheid te werken.  

  • Sport met een vriendin

Zoek een sportvriendin en ga samen lekker zweten. Er is geen betere stok achter de deur dan een vriendin waarmee je letterlijk een uur afspreekt om te gaan sporten. There’s no way back! Want je wilt uiteindelijk je vriendin te teleurstellen door telkens af te bellen.

  • Stel een doel op

Oké, je wilt gaan sporten. Maar waarom? Wat is jouw achterliggend doel? Wat wil je bereiken? Dat is de hamvraag die je je zeker en vast moet stellen. Noteer dat doel ergens op een post-it en plak het op de koelkast of zet het in smartphone als wekelijkse reminder. Het zal je helpen om sneller die sportschoenen aan te trekken.

  • Vind een sport die je leuk vindt

Als je alleen nog maar het koud zweet krijgt door aan hardlopen te denken, dan weet je dat je nooit een tweede élodie Ouédraogo zal worden. Met andere woorden, zoek een sport waar je wel gemotiveerd van wordt. En dat klinkt misschien gemakkelijker dan het is. Want hoe weet je nu of je die sport echt leuk vindt? 

 

Dat leg ik je uit in van de volgende blogpost!

Tot volgende week..