Door Valerie op di, 06/09/2022 - 12:23
Tekst: 

De belangrijkste tip om het sporten vol te houden luidt toch wel: Doe een sport die je echt leuk vindt. Dat klinkt vrij logisch, want wie sport er nu tegen zijn zin, toch?

Awel, dat zou je nogal eens kunnen verbazen, want heel wat vrouwen die willen starten met sporten, gaan hardlopen omdat de buurvrouw dat ook wekelijks doet. Of ze starten met yoga, want ze hebben gelezen dat yoga stress verlagend werkt. 

Maar iedere vrouw is anders. Wat de ene buurvrouw leuk vindt, kan jij verschrikkelijk saai vinden. En terwijl jij pilates fantastisch vindt, begrijpt jouw collega helemaal niet wat er zo leuk aan is. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een sport die jou elke week kan motiveren om je sportkleren aan te trekken en lekker te gaan zweten! 

Maar hoe weet je nu of je die sport wel echt écht leuk vindt?

 

  1. Je kijkt de hele dag uit om te gaan sporten

Je schrijft je in om ’s avonds een uurtje BBB te volgen. De dag kan niet snel voorbij zijn, want je hebt zo zin om een uurtje alles te geven tijdens jouw favoriete groepsles. 

 

  1. Je bent aan het zweten, maar je amuseert je ook

Sporten moet effectief zijn, maar ook plezant! Als jij alleen maar kunt denken aan hoe fel je aan het afzien bent, zit je waarschijnlijk in de verkeerde groepsles. Want ondanks dat je serieus aan het zweten bent, moet je je ook amuseren tijdens de les. 

 

  1. De tijd vliegt voorbij

Deze hoort eigenlijk bij de vorige tip. Als je je amuseert tijdens het sporten, zal de tijd snel voorbij vliegen. Je hoeft zelfs niet één keer naar de klok kijken. Je kent het spreekwoord: “time flies when you’re having fun!”

 

  1. Het is uitdagend, maar niet te moeilijk

Je vindt een sport pas echt leuk, als je het ook kunt volhouden. Het is daarom belangrijk om een groepsles te kiezen die bij jouw sportniveau past. Dat mag niet moeilijk, maar zeker ook niet te gemakkelijk zijn. Want als je geen uitdaging ervaart, wordt een sportles al snel saai. Is de sportles anderzijds te moeilijk? Dan ga je gefrustreerd raken en sneller opgeven.

 

Wij van Kootsjing willen je graag helpen om te zoeken welke groepsles bij jouw sportniveau past. Je mag ons altijd een mailtje sturen met de vraag en wij helpen jou op weg.

 

Wil je weten welke groepslessen wij allemaal aanbieden? En welke je het best kunt volgen om jouw doel te behalen? In de volgende blogpost kom je het te weten!